dissabte, 23 de juny del 2012

L'estratègia de la por



Escrivia fa uns dies en un article recent que l’actitud és la millor disposició per sobreviure en aquest món convuls on el més fàcil és deixar-se anar i caure en el derrotisme. Fa quasi un mes d’aquell article i en aquests dies hem estat sotmesos a una pressió mediàtica brutal. Quina malignitat hi ha darrera aquesta allau de males notícies, incertesa econòmica i angoixa permanent?
Ens volen acollonir! Els mitjans de comunicació actuen com servils bombers-piròmans al servei d’una estratègia concreta, l’estratègia de la por?
L’economia està malament no ho negaré pas però quan escoltes per l’ascensor converses de la prima de risc o dels eurobons, és que potser en fem un gra massa, no?
Hi ha una gran crisi econòmica però penso que els mitjans estan alimentat massa el sensacionalisme, el morbo i el “aquí-res-funciona”.
Tot recordant el (no)rescat bancari; es parla alegrament d’elevades xifres amb irresponsabilitat i falta de rigor tècnic. Les ajudes a la banca són un dia 100.000 milions, l’endemà 62.000, altres diuen 150.000! Es barreja el “jo-ja-ho-havia-dit” amb “anem-directes-a-la-catàstrofe” o altres expressions profètiques. Les tertúlies de “a-veure-qui-la-diu-més-grossa” no ajuden a la confiança.
Amb tanta por (poseu-hi falta de confiança) hi haurà menys consum (ningú gasta), menys inversió (sembla que els calés sota el rajol estan més segurs), també menys recaptació fiscal i més dèficit (algú recorda una mesura contra el frau fiscal?). També més retallades, més crisi, més atur. Potser cal pujar l’IVA. Ho desconec, però m’aventuro a pensar que això deprimirà encara més el consum.
On ens porta això? Algú m’ho pot explicar ?
Els polítics (aquells empleats temporals que han de gestionar bé els recursos públics), si pretenen tenir una mínima credibilitat i volen conservar el seu “xiringuito” (ja sigui un ministeri, una conselleria o un municipi de 300 hab.), haurien de veure que no es va pel bon camí. El seu sou, present i futur, depèn de ser capaços d’obtenir acords, generar confiança i treballar per la gent. No sigui que un dia ens cansem d’ells i deixem de sobte de pagar impostos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per introduir comentaris al Pecagús, cal que t'identifiquis amb NOM i COGNOMS. Gràcies.