dimecres, 19 de juny del 2013

Serem galàctics?

L’arribada al Barça d’aquest noiet brasiler anomenat Neymar em fa recordar allò dels galàctics. Recordeu aquell projecte orquestrat amb la supèrbia de Florentino Pérez i els calers manllevats a les caixes d’estalvis, que es caracteritzà més per la venda de samarretes que no pas pels títols guanyats.
El Barça d’aquesta darrera temporada té clarobscurs; per un cantó, excepcional a la Lliga, amb record històric de punts (100); per altra banda a la Champions, va caure fulminat a semifinals (7-0) contra el campió i millor equip d’Europa, el Bayern de Munic. I és que precisament això caracteritza els bavaresos, són un autèntic equip. L’equip alemany és un conjunt solvent i eficaç, farcit de grans jugadors on no n’hi ha cap que prevalgui sobre els altres.
Al Barça d’enguany li ha fallat això: l’equip. Vivint de les genialitats de Messi hem aguantat molt i guanyat molts partits. Malauradament a la Lliga espanyola així es pot viure.  Ara bé quan l’argentí s’ha lesionat, a Europa l’equip s’ha dissolt com un terrós de sucre.
Però mirem endavant: tot celebrant encara la Lliga ens fitxen el crack mediàtic de cada estiu. Ja fa estius que tibem de talonari (i no només el Madrid ho fa) per fitxar: Ibrahimovic, Villa, Cesc i Alexis (aquests van arribar juntets l’estiu de 2011) i l’any passat, ja amb la tresoreria esgotada, l’irrellevant Song, que després s’ha demostrat que no té nivell Barça. Els altres 4 comprats a preu de crack. Penso que estareu d’acord amb mi que només Villa ha triomfat i certament no amb la continuïtat que es mereixia un golejador com ell. Trencar-se la cama per la meitat, sens dubte no hi va ajudar. Serà un dels propers en marxar ben aviat.
Tornant a la idea d’equip, ha arribat Neymar, gran dominador de la pilota i excel.lent xutador, però desconec com juga per l’equip. S’ha de veure com reforça l’equip: un jugador d’atac de les seves característiques és el que segurament era menys necessari. Enguany hem tingut greus desequilibris del mig del camp cap enrere i quan han fallat les “vaques sagrades” l’equip se n’ha ressentit. I molt. No s’ha confiat en el planter i a les joves figures se les està convidant a marxar. (Escàs pes de Thiago, Bartra, Montoya, Tello, Sergi Roberto,...) La mítica masia del Barça sembla haver-se aturat en l’arribada de jugadors titulars amb Pedro i Busquets. O és que el planter del Barça ara ha de servir per nodrir altres equips de la Lliga espanyola o de la Premier?

El Barça dels Valors, o almenys això venen, s’estan convertint en una suma de cracks mediàtics i líder en venda de samarretes. Em pregunto qui pressionarà i qui defensarà. Tornarem a ser un equip sòlid i guanyador o serem galàctics?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per introduir comentaris al Pecagús, cal que t'identifiquis amb NOM i COGNOMS. Gràcies.